Gerson Terápia

Életmódközpont

Dobogókő

DobogókőAz ezoterikus világszemlélet értelmében Föld szívcsakrája Dobogókőn található. Jelentősége a világhírű energiaközpontokéval, Stonehenge-ével, a görögországi delphoi jósdáéval vagy az egyiptomi Kheopsz-piramiséval vetekszik. A Dobogókőre látogató egyre több zarándok között meg kell említeni a kambodzsai és a laoszi lámát, és a rendszeresnek számító buddhista szerzeteseket is. Shaolin falu is épült a közelében, ami a Két bükkfa-nyeregtől nem messze, a Bund-forrás mellett található.

Néhány évvel ezelőtt, amikor a Dalai Láma hazánkba látogatott, a következőket nyilatkozta: "A tibeti szemlélet és magatartás a Szent Tudás többi hajtásához hasonlóan a Mindenséget egységben, Egynek látja és éli. Ennek megfelelően az úgynevezett erőközpontokat, csakrákat nemcsak az emberi testben, de például a Földgolyón is számon tartja. A hagyomány szerint a Föld szív-csakrája Magyarország területén, pontosabban a Pilisben van." A Pilisben található Dobogókő, mint oly sok más megnevezés, nevében archaikus tudást őriz, melynek mondásban rögzült, elhomályosult változata máig él a Kárpát-medence népeinél: Közép-Európát az itt élő népek kontinensünk szíveként emlegetik.

DobogókőMár elődeink is tisztában voltak a hely jelentőségével. Attila hun vezér legféltettebb területe ez volt a Kárpát-medencében.

Egy legenda szerint a halála után a mennyei képe is megjelent itt. Állítólag a Föld szívcsakrája pontosan a Rám-hegyen, a Ferenczy-sziklánál található. Néhányan úgy tartják, aki felkeresi ezt a pontot, annak szervezete feltöltődik energiával, egészsége pedig megerősödik. Ha beteg, állítólag csodálatos gyógyulásban lehet része.

Az Életmódközpont

 

HázKözpontunk jelenleg 20 fő  befogadására képes. Vendégek előnyét élvezhetik a kisebb méretnek, hiszen családias a légkör, személyre szóló minden program.

Szobáink

HázA házban 8 szoba van, egy-, két-, és három ágyas szobák. A két- és háromágyas szobák pótágy elhelyezésére is alkalmasak. Minden szobához tartozik fürdőszoba, jórészt zuhanyzósak, négy fürdőszobában azonban kád is található. A szobák nagyok, világosak. Az ágyak megfelelnek az egészséges, pihentető alvás kívánalmainak. A tiszta gyapjúból készült ágyneműk, a nagyon csendes környezet és a tiszta hegyi levegő ellazít, megnyugtat, és mély álomba szenderít.

A ház

HázKözpontunk közös helyiségei is mutatják a hely különleges formáját. A barátságosan kialakított recepció kellemes várakozóhely a programok. A házban az egészséges életmóddal kapcsolatos könyveket is olvashatja. Az étkezőhelyiség 20 vendég befogadására alkalmas. Az étkezések közötti időszakokban ez az otthonosan berendezett, napfényes és szellős terem oktatásra, tanfolyamok rendezésére is használható. Az épület emeletén található a délelőtti és délutáni csoportfoglalkozásoknak helyet adó tornaterem.

Rendhagyóan könyvtárral is várjuk kedves vendégeinket, ahol különböző a testel, a lélekkel és a szellem egészségével foglalkozó irodalmat forgatatnak a programok szüneteiben.

A kert

HázÉletmódközpontunkhoz hangulatos ,erdei környezetben kialakított, nagy kert tartozik, mely alkalmas napozásra, pihenésre a foglalkozások közti szünetek kellemes eltöltésére. Esténként tábortüzeket és "szalonnasütéseket" (burgonya, alma, kukorica sütés) rendezünk, ami a beszélgetéseket még meghittebbé teszi, és a barátságokat elmélyíti.

Jelentkezés

Kérjük, hogy az info@gerson.hu email címre küldje levelét.

Igyekszünk mihamarabb válaszolni, de négy munkanapon belül mindenképpen jelentkezünk.

Válaszlevelünkben részletesen tájékoztatjuk programjainkról

Köszönjük.